iunie 28, 2007

"Valuri la Nice": românii-si fac asociatie.

~ Cativa români intreprinzatori de la Nisa (Nice) vor sa infiinteze o asociatie pentru a putea organiza si recensa populatia de origine româna din regiune. ~ Unul dintre obiectivele imediate este concretizarea proiectul domnului ministru Adomnitei, anume cel de curs optional de limba, cultura si civilizatie româna.
~ Acest proiect va permite elevilor români din scolile franceze pastrarea si cultivarea limbii materne, contactul cu istoria, geografia si literatura noastra, si nu in ultimul rand, reintegrarea fara examene de diferenta in scolile românesti in eventualitatea reintoarcerii in tara de origine. Traseul e lung si intortocheat, sprijinul Ministerului Educatiei in faza actuala practic inexistent, iar disponibilitatea persoanelor cu initiativa destul de limitata ca timp.
~ Am aprecia, asadar, orice informatie* utila cu privire la pretentiile administratiei franceze**, experiente*** sau proiecte similare****. ~ Adresa e-mail de contact este stalexis76@yahoo.com. Acceptam comentarii si aici - direct pe blog ! Va multumim.

****inclusiv exemple concrete, de asociatii existente (sportive, culturale, recunoscute de utilitate publica, federatii, regulament interior, etc...)
..................................................................
Vizionati Emisiunea Televiziunii Române: click pe link! Dezbaterea proiectului potivit căruia copiii românilor din Spania pot beneficia de cursuri opţionale de limba, cultura şi civilizaţie română http://www.tvr.ro/emisiune.php?id=597&ed=7980#
Invitat: Cristian Adomniţei - ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
Producător şi moderator TVR: Monica Nicolescu

4 comentarii:

Horatziou spunea...

Jeu subscriu si astept ceva actiuni concrete

aurelian spunea...

laudabila initiativa poate ca vor afla si cei din alte regiuni,e de sustinut.am vazut ca cei din alte tari au si situri ale organizatiilor;bravo lor! in ce priveste copiii pana la realizarea a ceea ce vrea min.educatiei,am gasit ceva interesant(sper sa nu gresesc)la www.atlasromanesc.com astept noutati de la voi.sanatate si succes.

Anonim spunea...

poate ar trebui contactat si :

Consulatul Onorific al României la Nisa
209, avenue Sainte Martguerite
o6200 NICE, Franţa
Telefon: 00 330 609 586 344
Fax: 00 330 493 838 068
E-mail de.fay@sawas-nice.com

Consul onorific: Stefan Grigore de Fay

Anonim spunea...

.......de Fay, este nume romanesc? sau de unde dracu' mai provine si numele asta ?